O.T.E. Hieronta® hevoselle

Mikä ihmeen O.T.E. Hieronta®?


 O.T.E. Hieronta® ei ole varsinaisesti hierontaa, vaan lihaskalvojen (=peitinkalvo, faskia) käsittelyä. Käsittelyllä elvytetään lihaskalvoja ja sitä kautta rentoutetaan lihaksia, parannetaan verenkiertoa ja helpotetaan nestekiertoa.  

O.T.E. Hieronta® on faskiavenytystekniikka, jolla hoidetaan lihaskalvojen kautta koko hevosta. Työskentely kalvon yhdellä osalla vaikuttaa yhteen tai useampaan muuhun alueeseen. O.T.E. Hieronnassa® hevosta tarkastellaan ja hoidetaan kokonaisuutena yksittäisten lihasten sijaan. Kireydet, vammat, iskut ja traumat ovat lihaskalvoissa nähtävissä ja käsin tunnettavissa. Lihaskalvoa venyttämällä saadaan helpotusta ja tilaa kehoon; kivut, tunnottomuus, puutuminen ja lihasjännitykset vähenevät. Hoidolla voidaan vaikuttaa myös arpikudoksiin pehmentäen ja joustavuutta lisäten.

O.T.E. Hieronnassa® yhdistyy klassisen-, lymfa- ja syväkudoshieronnan elementit, mutta kokemuksena se vastaa enemmän vaihtoehtoisia hoitomuotoja. O.T.E. Hieronta® vaikuttaa aineenvaihduntaan voimakkaasti ja käsittelyn vaikutus jatkuu vielä jopa vuorokausia käsittelyn jälkeen. Hevoselle onkin varmistettava riittävä lepo ja varattava käsittelyä seuraavat 2-3 päivää vapaaksi.

Yksi käsittely kestää noin tunnin ja yleensä jo kolmen käsittelykerran kokonaisuudella saadaan pitkäaikaisia tuloksia.


 O.T.E. Hieronnalla® pystytään auttamaan myös mm. seuraavissa tilanteissa:

  • jännevammat
  • kaviokuume, erittäin hyvä hoitovaste akuutissa vaiheessa
  • arpikudos (myös polttoarvet)
  • tamman kiimahäiriöt
  • rasvakertymät ja selluliitti